KAN Kleding Academie Nederland

Couture Nieuws

Werken op Couture niveau houdt in dat technieken worden gebruikt die er o.a. voor zorgen dat stiksels niet zichtbaar zijn. Hals, mouwen en zomen met belegdelen worden afgewerkt. Ook blindzoom afwerkingen worden toegepast en naden worden naar binnen afgewerkt. Van groot belang is het om een juiste werkvolgorde te handhaven. Het gaat hier om Maatwerk, er wordt gewerkt met gemeten maten.

Het tegenovergestelde is de confectie fabricage waarbij veel stiksels de boventoon voeren, dus zichtbaar zijn. Vaste matenreeks wordt gehanteerd in de hoop dat er een is die men past. Deze manier van werken kan iedereen die feeling heeft met kleding maken. Men kan zichzelf hierin veel aanleren. Het eind resulteert vaak in niet correcte/mooie afwerkingen.

Men is zich ervan bewust geworden dat de Couture de afgelopen jaren is weggeschoven door de confectie-industrie. Het gevolg hiervan is nu zichtbaar, er zijn nog weinig kledingmakers/designers met couturekennis of couturewerkwijze.

Dit mooie ambt wil een inhaalslag maken wat te zien is bij diverse opleidingen. Men probeert enkele oude technieken toe te passen in het onderwijs waar mode een belangrijke rol speelt.

Quincy is altijd blijven werken op Couture niveau. 

Onder de naam KAN ( Kleding Academie Nederland) verzorgt Quincy Naaistudio lessen op Couture niveau.

 

 

Weetje:

Haute Couture, wat betekent dat eigenlijk?

De haute Couture is ontstaan in de 19e eeuw. De couturier Charles Frederick Worth ontwierp zelfstandig eigen collecties. Anders dan gebruikelijk was waarbij de klanten normalerwijze op verzoek kleding lieten maken.

Haute Couture wordt met de hand gemaakt van de mooiste stoffen en waarbij de meest verfijnde technieken worden gebruikt. Bedoeld voor de welgestelde mensen. Haute Couture geeft de mogelijkheid tot nieuwe ontwerpen die een goede afgeleide zijn voor de pret-a-porter. Deze laatste is de kleding die direct draagbaar is, de confectiekleding.

Modeontwerpers mogen zich alleen haute couturier noemen wanneer zij de titel hebben ontvangen van Chambre Syndicale de La Couture. Zij hebben voorwaarden opgesteld om de mooie Haute Couture van waarde te houden.

patroontekenen

Prijzen per persoon. Inclusief boek, metermaatje en tekenmateriaal  
   
Bij deelname van 4 personen € 97,50 p.p.
   
Bij deelname van 5 personen € 84,00 p.p.
   
Bij deelname van 6 personen € 75,00 p.p.
   
Bij deelname van 7 personen € 69,00 p.p.
   
Bij deelname van 8 personen € 63,75 p.p.